Det känns som man har ett ständigt flow av saker in. Ett flöde som skulle må bra av att stängas av och kanske också minska på det som redan finns. Jag tänker mig att med start idag, för varje ‘sak’ som jag införskaffar göra mig av med minst en annan sak, helst två.

Det gäller alla materiella ting hemma eller på annan plats. Skaffar jag ett par nya hörlurar till jobbet ska den gamla mp3-spelaren eller kudden från San Francisco, 2009, bort. Det spelar ingen roll hur de försvinner. Skänka, slänga eller sälja har ingen betydelse.

Det kan vara svårt att göra sig av med saker som har visst affektionsvärde eller bara påminner en som roliga stunder. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att man mår bättre av att ha de liggandes hemma. Så för de nya hörlurarna så ska jag sälja min gamla iPod Touch och en datorväska som jag inte använt på över ett år! Förhoppnigsvis kan det leda till ett renare hem och till slut innebära att jag bara äger några saker som jag faktiskt använder.